Lammeskanker med krydret tomatsaus og potetmos
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
6 stk
lammeskank1 ts
salt1 ts
korianderfrø2 ts
hakket frisk chili1 ss
hvetemel3 ss
olivenolje1 fedd
hvitløk1 stk
gulrot6 stk
stangselleri2 stk
løk2 ss
balsamicoeddik1.75 dl
hvitvin, tørr2 bokser
tomatboks3 ts
sukkerPotetpuré
Slik gjør du det:
Lammeskanker er den nederste delen av låret på lammet. De trenger lang koketid, men så blir smaken helt utrolig god! Gni skankene inn med salt og pepper. Knus i en morter korianderfrø og finhakket chili og bland sammen med rosmarin, merian eller oregano og hvetemel. Rull skankene i krydderblandingen og brun i olje. Ta opp skankene og brun gulrot, stilkselleri og løk i terninger i 4-5 min. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Tilsett litt salt og balsamicoeddik. Kok inn til en tykk sirup 3-4 min. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater og la koke 3-4 min før lammeskanken legges i gryta. Kok opp og legg på lokk og la trekke på middels varme (ikke koke) eller i stekeovn ved 180 °C i 1- 1 ½ time. Ta av lokket, vend lett om og la retten trekke videre uten lokk i ca 30 min. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Tilsett finhakket basilikum eller persille rett før servering. Server med kokte poteter, ris, potetpuré eller godt brød. Potetpuré. Skrell og del poteter og kok dem i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos potetene og spe med varm melk og smør. Smak til med salt, pepper. Et par fedd hvitløk kan ev koke med potetene.