Landpaté
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
500 g
oksekjøtt400 g
spekk200 g
kyllinglever4 stk
egg2 dl
kremfløte1 ts
salt1 stk
pepperMarinade
3 ss
brun 7%eddik1 dl
portvin4 stk
sjalottløk1 ss
timian, tørket1 stk
laurbærblad1 dl
teriyakisaus1 ts
grønnpepperSlik gjør du det:
Til 4 porsjoner Legg kjøtt, lever og spekk med marinaden. Dekk til og la det ligge natten over i kjøleskap. Mal alt fint på kvern. Bland i salt, pepper og egg, og spe med fløte. Dekk en brødform med tynne spekkskiver. Fyll i massen og dekk med spekk. Dekk formen med aluminiumsfolie. Bak i ovn ca 1,5 timer i vannbad på 135°C. Sett i press til neste dag. Server til: Sylteagurk , fransk dressing eller balsamico, pinjekjerner eller pistasjenøtter.