Langtidsbakt ishavsrøye på asiatisk vis
Christopher Sjuve
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
ishavsrøye, filet0.25 dl
soyasaus0.5 stk
sitron, revet skallAgurksalat
1 stk
liten agurk2 ts
soyasaus1 ss
olivenoljeMarinade
0.5 fedd
hvitløk, finhakket1 ts
sesamolje2 ss
limesaft0.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Legg filetene i en ildfast form eller på et fat. Dryss revet sitronskall over, og bak den i ovn ved 50 grader i 1 time og 30 minutter. Soyasausen vil delvis karamellisere og gi fisken et fint blankt pregp og en anelse røykt smak til ishavsrøya. Varmluftsovn kan bli for kraftige, da de blåser varmluft direkte på fisken og tørker den ut. Løft av skinnet ved servering. Fisken vil være saftig, og balansere mellom rå og bakt. Agurksalat Bland sammen ingrediensene til marinaden. Agurken bør være kald, for å få en friskes mulig opplevelse. Skrell den og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje, del den i 5-6 cm lange stykker og videre i små staver. Vend agurken i marinaden rett før servering. Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje og pisk til en lett saus. Drypp sausen rundt fisken på tallerkenen.