Linse- og pølsesuppe
Linsesuppe med pølser er et av de beste middagstipsene man kan få!
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
3 dl
linser6 dl
vann0.5 ts
salt1 stk
laurbærblad3 stk
poteter3 stk
sjalottløk3 fedd
hvitløk1 stk
gulrot1 skiver
sellerirot1 ss
olivenolje2 stk
hønsebuljongterning0.5 ts
timian, tørket1 l
vann3 stk
grov pølse1 ss
olje til penslingSlik gjør du det:
Skyll linsene under rennende vann. ha dem i en kasserolle, tilsett vann, salt og laurbærblad og kok etter anvisning på pakken.
Skrell og del potetene i tynne staver og la dem koke med linsene.
Rens og del resten av grønnsakene i biter og stek i olivenolje. Ha grønnsakene over i kasserollen med linser, tilsett buljong og timian og vann til "suppekonsistens".
Kok opp og la trekke i 5-6 min.
Trekk skinnet av pølsene og skjær pølsene i skiver, stek i litt olje. Ha pølser og soltørket tomat over i suppen og la alt bli gjennomvarmt før servering.
Server med brød.