Løkpai

Løkpai

Christopher Sjuve
60 minutter
Form og pai

Ingredienser

Slik gjør du det:

Bunn: Kna smør, mel og cottage cheese til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet. Fyll: Surr strimlet løk i en panne til den er lyse brun. Tomatene skoldes i kokende vann i ca. 15 sekunder. Fjern skinnet, del de i 4 båter og fjern steinene også. Skjær agurken i tykke halve skiver. Bland melk, egg og ost sammen. Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer til paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten så unngår du at den "krymper". Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 °C. Ta formen ut og ha i løken og osteblandingen og tilslutt tomat og agurk. Stek paien på nederste rille i ovnene i 30 - 40 minutter på 200 °C. Server gjerne med litt salat til. Kald løkpai er ypperlig å ha med i picknickurven. Prøv det neste gang du skal ut på tur og du ønsker middag i det fri! God tur! Oppskriften er hentet fra egg.no

Kanskje disse også frister?