Luftig mørk sjokoladekrem
En deilig sjokoladekrem uten smør, som er både luftig og har en rik smak av sjokolade. Kan brukes både som topping på cupcakes og som fyll i kaker.
Arnie Stalheim
30 minutter
DessertIngredienser
1 porsjon
Sjokoladesirup
125 g
kakaopulver 100%160 ml
kaffe, varm og sterk150 g
sukkerSjokoladekrem
5 dl
Kremfløte, kald240 g
mascarpone, kald110 g
melis (kan utelates)2 ts
vanilje bean paste (kan utelates)1 porsjon
sjokoladesirup (se oppskrift over)Slik gjør du det:
Lag sjokoladesirupen først. Av kakaopulver er Valrhona et veldig godt merke.
Ha den hakkede sjokoladen over i en bolle og sett til side så lenge. Ha kakao, kaffe og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme. Rør om til du ser at sukkeret er helt oppløst. Ta kjelen av varmen så snart du ser det begynner å boble. Hell den varme sjokoladesirupen over den hakkede sjokoladen, og bruk en visp eller slikkepott til å røre i sjokoladeblandingen slik at sjokoladen blir helt oppløst. Avkjøl dette i romtemperatur i ca 10-15 minutter.
Så er det tid for sjokoladekremen. I en stor bolle pisker du kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem. Da sjokoladesirupen har sukker i seg, kan du utelate melisen, om du vil ha det mindre søtt. Tilsett den avkjølte sjokoladesirupen, og vend om med slikkepott til du ser at all sjokoladen er blandet godt inn.
Sjokoladekremen er nå klar til bruk, enten som pynt på cupcakes eller som fyll i kaker. Så godt!