Makaroniform med kjøttdeig
Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
kjøttdeig2 ss
smør8 dl
makaroni1 stk
Fedd med hvitløk1 ts
salt0.5 ts
pepperHvit saus:
1 ss
smør1.5 ss
hvetemel5 dl
melk1 stk
purre1 ss
oregano100 g
revet hvitost1 kvist
tomaterSlik gjør du det:
Kok makaronien etter anvisning på pakken.
Stek kjøttdeigen i smør sammen med finhakket hvitløk.
Lag hvitsaus med å smelte smør og ha i hvetemelet. Spe med melken til du får en tykk hvit saus. Smak til med salt og pepper.
Bland den hvite sausen med den kokte makaronien og kjøttdeigen og hell alt over i en ildfast form sammen med finhakket purre. Krydre med salt, pepper og oregano. Strø revet ost på toppen.
Stekes i ovn på nederste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server gjerne godt brød ved siden av og noen gode tomater. Lag gjerne en god salat ved siden av om du ønsker.