Makaroniform med kjøttdeig

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g

    kjøttdeig
  • 2 ss

    smør
  • 8 dl

    makaroni
  • 1 stk

    Fedd med hvitløk
  • 1 ts

    salt
  • 0.5 ts

    pepper
  • Hvit saus:

  • 1 ss

    smør
  • 1.5 ss

    hvetemel
  • 5 dl

    melk
  • salt og pepper
  • 1 stk

    purre
  • 1 ss

    oregano
  • 100 g

    revet hvitost
  • 1 kvist

    tomater
  • Slik gjør du det:

    Kok makaronien etter anvisning på pakken.
    Stek kjøttdeigen i smør sammen med finhakket hvitløk.
    Lag hvitsaus med å smelte smør og ha i hvetemelet. Spe med melken til du får en tykk hvit saus. Smak til med salt og pepper.
    Bland den hvite sausen med den kokte makaronien og kjøttdeigen og hell alt over i en ildfast form sammen med finhakket purre. Krydre med salt, pepper og oregano. Strø revet ost på toppen.
    Stekes i ovn på nederste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter.
    Server gjerne godt brød ved siden av og noen gode tomater. Lag gjerne en god salat ved siden av om du ønsker.

    Kanskje disse også frister?