Makrell i form
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
makrell filet à ca 150 g600 g
poteter4 stk
tomat1 stk
liten løk0.5 bt
dill, frisk2 ss
hakket paprika1 fedd
hvitløk2 ts
salt1 ss
sitronsaft1 ss
oljeSlik gjør du det:
Sett stekeovn på 200 grader. Smør en ildfast form. Skjær poteter og løk i skiver. Hakk paprika, hvitløk og dill. Skjær tomatene i skiver. Legg poteter, løk, dill og hvitløk lagvis i formen. Legg tomater og paprika på toppen. Pensle makrellfilètene med olje på skinnsiden. Strø salt og litt pepper på begge sidene og drypp sitronsaft på kjøttsiden. Legg makrellfilétene over tomatene og paprikaen med skinnsiden opp. Stekes i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter.