Marengskake med banan og sjokolade (vinner av konkurranse)
Her er vinneren av kakekonkurransen 2011. En super kake!
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Stivpisk eggehvitene, sukkeret og saltet. Kan gjerne stå og piske i kjøkkenmaskinen i 30-40 min. Er stiv nok når den ikke glir når man beveger bollen.Fordel deigen i to på stekepapiret og lag to ca 24 cm sirkler. Stek på midterste rille i ca 2 timer på 125 grader. (Kan gjøres dagen før da marengsen blir gjerne mer seig jo lengre den står).Pisk fløten og del i to (spar ca 20- 30 ml). Den ene halvdelen blander du sammen med moset banan. Dette er fyllet mellom bunnene.Resten av fløten blandes med Toblerone som er blitt skjært ned i flak. Dette settes på toppen. Nedskjært frukt legges sirkelvis slik at frukten dekker hele kaken.Smørbukken smeltes sammen med den siste fløteskvetten på svak varme. La kjøle. Så helles karamellen sikk sakk over kaken. Viktig at karamellen er så å si kald, ellers så smelter fløten