Marinert breiflabb
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
filet av breiflabb1 stk
squash6 stk
champignon1 stk
paprika, rødMarinade
1 dl
olivenolje0.5 dl
sitronsaft1 ts
salt0.5 ts
pepper1 fedd
hvitløk, pressetTilbehør
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørkede urter kan brukes i marinaden, men da bør den få stå og trekke minimum 30 minutter før fisken legges i. Skjær fisken i serveringsstykker og la den ligge i marinaden ca 30 minutter. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en smurt ildfast form. Legg den marinerte fisken over og hell marinaden på. Sett formen i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter. Marinert breiflabb kan grilles: Skjær fisken i terninger ca 3 x 3 cm og legg disse i marinaden 1/2 time før grilling. Skjær grønnsakene i omtrent like store biter som fisken. Træ den marinerte fisken og grønnsaker på grillspyd og pensle med marinade/olje. Grilles og nytes med ris, brød og salat.