Marinert kylling med sesamstekte grønnsaker

Marinert kylling med sesamstekte grønnsaker

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg kyllingfiletene i marinaden og la den trekke smak et par timer. Stek kyllingfiletene raskt på hver side i litt av oljen fra marinaden, legg over i ildfast fat, legg over rosmarin og hvitløk. Stek i varm stekeovn 150 ºC i 10-15 min. Sesamstekte grønnsaker: Rens og del i biter / buketter gulrøtter, brokkoli, blomkål og ev hvitløk. Legg grønnsakene i kokende saltet vann, kok opp og la trekke i 3-4 min til grønnsakene er knapt møre. Hell av kokevannet og damp grønnsakene tørre før de legges i en varm panne med olivenolje. Dryss over sesamfrø og stek ved høy tempertur under omrøring i 3-4 min. Anrett kyllingen på en seng av de sesamstekte grønnsakene. Ønsker du en dressing/saus - finhakk urter og bland med yoghurt og smak til med sitron, salt, pepper og ev litt sukker.

Kanskje disse også frister?