Marits sukkerbrød
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
1. Legg et bakepapir over bunnen av rundforma før du fester kanten rundt. Smør innsiden av kantene med smeltet smør eller bruk formfett. Ha i semulegryna eller hvetemelet og rist slik at det fordeles godt oppover kantene. 2. Knekk ett og ett egg i en liten bolle eller et melkeglass før du har dem i en miksmasterbolle sammen med sukkeret. 3. Pisk til du får en luftig en luftig eggedosis, det vil si 5-6 minutter. Bland hvetemel og bakepulver i en bolle. Når eggedosisen er ferdig, heller du melblandingen over i en sikt og sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å røre melet forsiktig inn i eggedosisen. 4. Du skal prøve å bevare mest mulig av den luften som er pisket inn, derfor må du bruke store bevegelser. Når røra er godt blandet, heller du den i rundforma. Bruk slikkepotten til å lage en jevn overflate. 5. Sett forma på en bakerist på nederste rille i stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 170 grader. Når det har gått 30 minutter, tar du en strikkepinne eller en kakepinne og stikker forsiktig ned i kaka. Ta ut pinnen igjen med en gang. Dersom den er helt tørr, er kaka ferdig. Hvis det henger med litt våt røre, må du steke kaka litt lenger. Gjenta igjen etter noen minutter. Husk grytekluter når du tar kaka ut av ovnen. Legg et bakepapir på en rist. Så hvelver du det stekte sukkerbrødet oppå bakepapiret og lar det stå sånn til kaka er avkjølt. Ta forsiktig av forma. Oppskriften er hentet fra "Vi baker!" av Marit Røttingsnes Westlie.