Meksikansk sjokoladedrøm
I denne sjokoladekaken er det chili.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
250 g
kokesjokolade250 g
smør150 g
mandler20 g
hvetemel1 ts
kanel1 ss
kakao2 ss
kesam1 stk
chili6 stk
egg160 g
sukker2 dl
kremfløte2 ss
sukker2 ss
smør150 g
kokesjokolade150 g
70%sjokolade2 pl
gelatin4 dl
kesam1 stk
vaniljestang1 ss
sukkerSlik gjør du det:
Kaken
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Legg renset chili i vann til den er myk. Kjør den så i foodprocessor til jevn pure. Tilsett mandler, mel, kanel og kakaopulver og kjør videre til mandlene er finhakket. Tilsett kesam. Bland sjokoladerøren med chilirøren. Skill eggene og visp eggeplommene luftig med sukker og vend inn i røren. Visp eggehvitene stive og fold inn til slutt. Hell røren i godt smurt form og stek. Stekes ved 160 °C, 20-30 minutter.
Ganache
Kok opp fløte og sukker. Hell kokende fløte over smør blandet med begge slag hakket sjokolade. Rør godt og hell over den kalde kaken. Jevn glasuren til glatt lokk med en kniv.
Tips
Server med fromasjkrem av Vaniljekesam til: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i kesam. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter, smelt gelatinen i 2 ss kokende varmt vann. Visp sammen, kesam med vaniljefrø, sukker og smeltet gelatin. La stå til avkjøling og legg fromasjen formet som egg med to skjeer på kakestykkene. Pynt med mynteblader.