Melkekokt svinenakke med brokkoli
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
svinenakke1 ts
salt2 ss
olivenolje2 stk
løk1 stk
hvitløksfedd5 kvist
timian1 stk
laurbærblad1 l
helmelk1.5 ts
maisenna1 stk
brokkoliSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 125 grader.
Gni inn kjøttstykket med salt og pepper før du varmer opp oljen i en panne og bruner kjøttet rundt på alle kanter. Legg stykket i en kjele som er så stor at kjøttstykket akkurat går nedi.
Skrell løken og hvitløken og hakk opp og la det surre i panna noen minutter på forholdsvis svak varme etter at du har tatt ut kjøttstykket. Ha det så over i kjelen sammen med kjøttet og resten av ingrediensene. La melka koke opp på svak varme før du legger på et lokk og setter kjelen i stekeovnen. La den stå slik i 3–4 timer. Løft på lokket og sjekk ståa for både kjøttet og væsken en gang i timen.
Ta kjøttet ut av gryta og hold det varmt under aluminiumsfolie. Hell melka gjennom en sil og over i en ny kasserolle. Kok den inn til den begynner å tykne og bli lysebrun. Jevn sausen med maizena.
Kok brokkoli i noen minutter i godt saltet vann.
Del opp kjøttet i passe stykker og server sammen med saus, brokkoli og kokte poteter.