Melkekokt svinenakke med brokkoli

Melkekokt svinenakke med brokkoli

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
240 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 125 grader.
Gni inn kjøttstykket med salt og pepper før du varmer opp oljen i en panne og bruner kjøttet rundt på alle kanter. Legg stykket i en kjele som er så stor at kjøttstykket akkurat går nedi.
Skrell løken og hvitløken og hakk opp og la det surre i panna noen minutter på forholdsvis svak varme etter at du har tatt ut kjøttstykket. Ha det så over i kjelen sammen med kjøttet og resten av ingrediensene. La melka koke opp på svak varme før du legger på et lokk og setter kjelen i stekeovnen. La den stå slik i 3–4 timer. Løft på lokket og sjekk ståa for både kjøttet og væsken en gang i timen.
Ta kjøttet ut av gryta og hold det varmt under aluminiumsfolie. Hell melka gjennom en sil og over i en ny kasserolle. Kok den inn til den begynner å tykne og bli lysebrun. Jevn sausen med maizena.
Kok brokkoli i noen minutter i godt saltet vann.
Del opp kjøttet i passe stykker og server sammen med saus, brokkoli og kokte poteter.

Kanskje disse også frister?