Middelhavsklippfisk
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 dl
griljermel10 dl
olivenolje16 skiver
italiensk brød5 fedd
hvitløk, finhakket2 stk
basilikum grenSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200 grader. Kok klippfisken 5 minutter i vann. Tørk fisken og vend den i griljermel. Hell en desiliter oliven olje i en ildfast form. Legg klippfisken i formen med skinnsiden ned. Dryss over litt pepper, dekk formen med aluminiumsfolie og bak den i stekeovn i 20 minutter ved 200 grader. Bland hvitløken med en desiliter olivenolje og fordel oljen over brødskivene. Stek skivene til de er pent brune. Kjør basilikum og fire desiliter olivenolje til en jevn grønn saus i foodprosessor. Sett til side. Kjør soltørka tomater og fire desiliter olivenolje til en jevn saus i foodprosessor. Kok sausen i 2 minutter, sil den og avkjøl til romtemperatur. Anrett klippfisken på et stykke brød med grønn og rød saus omkring.