Minestronesuppe med pitabrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
løk4 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk4 ss
tomatpuré100 g
ris(langkokt)1 bokser
hermetisk knusttomat0.5 stk
squash2 stk
gulrot2 stang
selleri3 stk
grovpølse(kan sløyfes)Slik gjør du det:
Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minutter. Tilsett ris, hermetiske tomater og kraft/buljong og kok opp. (Tørr hvitvin eller Noilly Prat gir en ekstra god smak til suppen). Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler eller finhakk og ha i gryten sammen med krydder og kok til grønnsakene er møre - ca 20 min. Tilsetteventuelt smakfulle pølser skåret i små treninger. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan. Som tilbehør smaker det godt med varme pitabrød smurt med hvitløksmør. Bland sammen mykt smør, finhakket hvitløk og eventuelt finhakkede urter. Del pitabrødene nesten igjennom og smør hvitløksmøret i brødene. Stek i varm stekeovn, 225 C i 8-10 min. Server straks. Tips: Ris kan erstattes av spagetti brukket i små biter, eller av makaroni. Suppen kan lages som en ren vegetarsuppe eller pølser kan erstattes av bacon i små terninger eller brunet kvernet kjøtt av storfe eller kylling.