Myslibrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkSlik gjør du det:
Bland sammen alt det tørre, også tørrgjær,eventuelt rosiner og nøtter. Tilsett fingervarm væske og elt til en glatt, smidig deig. Med kjøkkenmaskin elt 3-4 min, for hånd 4-5 min. Dekk bakebollen med plast. Sett til heving 30-40 min., til deigen har hevet til dobbel størrelse. Ta deigen ut på bakebord, elt sammen, del i tre emner. Trill hvert emne ut til en pølse og flett de tre pølsene sammen. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med klede og sett til etterheving 50-60 min. Stek på nederste rille i varm stekeovn ca. 20 min. Avkjøl på rist. Brødet passer godt til ost, frukt og marmelader. Tips: Ca. 1 dl hakkede valnøtter kan tilsettes i deigen, men sløyf dette hvis du lider av pollenallergi eller har en ren nøtteallergi.