Norsk fiskesuppe
Her er Wenche Andersens fiskesuppe. Klassisk oppskrift.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
løk, eller 2 sjalottløk2 stk
gulrøtter2 stk
sellerirotskiver1 stk
purre3 ss
smør1.5 l
fiskekraft eller buljongSlik gjør du det:
Aller best blir suppen med hjemmelaget fiskekraft. Rens og finhakk grønnsakene til suppen og kok dem knapt møre i litt fiskekraft. Ta opp grønnsakene.
Fres finhakket løk i smør til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe med varm fiskekraft. Tilsett rømme og fløte, kok opp og la suppen trekke uten lokk i minst 10-15 min.
Tilsett fisk i terninger og de kokte grønnsakene, smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
Dryss over finhakket gressløk ved servering.