Oksehalesuppe
Det er ikke lett å tenke seg til en mer smakfull suppe enn den du får når du koker oksehaler.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
240 minutter
SuppeIngredienser
1 kg
okse haler i skiver2 stk
løk3 bokser
tomat2 stk
laurbærblad1 ts
anis, malt1 stk
hvitløk2 stk
gulrøtter i skiverSlik gjør du det:
Stek oksehalene i litt smør og olje til de får litt stekeflate. Skjær løken i biter og stek den med til den blir blank. Ha i vann til det dekker. Ha i tomatboksene, laurbær, en hel hvitløk (delt i to på tvers), anisfrø og gulrot. Ha i salt og pepper. La det koke minst to timer, men helst 3-4 timer. Det gjør ingenting om det koker 10-12 timer. Dersom du er redd det skal svi seg kan du sette gryta i ovnen på 100-150 grader. Om du ikke vil ha den rennende kan du ha i hvetemel - bare dryss 1-2 spiseskjeer over (ikke rør det inn - da klumper det seg) og la det koke med. Servering: Du kan servere den med kokte poteter (ha i potetbiter ca 20 minutter før servering). Men, du kan også servere den med potetmos. Da er det et poeng at du ikke serverer oksehalene som en suppe, men tykner den litt (med mel som koker med eller du kan jevne den med maisenna mot slutten).