Ørret helkokt i ovn
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Rens fisken og strø på salt utenpå og inni. Fyll dill og revet ingefærrot i fisken. Smør et stykke aluminiumsfolie og brett det rundt fisken. Legg denne i en langpanne med skjøten opp og stek den i 30 til 50 minutter ved 200°. Pakk reker, kreps eller blåskjell etter ønske inn i smurt folie og legg dette sammen med fisken noen minutter når den er ferdig. Ta fisken ut av ovnen , stikk hull på folien så kraften renner ut i langpannen. Løft fisken i folien over på et serveringsfat og brett folien til side og dra av skinnet på den siden som ligger opp. Legg reker, kreps og blåskjell ved siden av. Bland sammen sjysausen (eventueltbuljong), fløte og eplenektar. Jevn ut blandingen med maisennamel og smak til med salt, pepper og frisk revet ingefær. Kok poteter og broccoli og server til retten.