Ørretcocktail med eksotiske frukter
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
600 g
ørretfilet uten skinn3 stk
avokado2 stk
mango3 stk
vårløk1 stk
paprika1 stk
chili, rød3 stk
lime, saften0.5 stk
sitron, saften av den4 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Utgangspunktet er rå fisk som marineres i lime og sitronsaft. Sitrussaften gjør at fisken "koker". På menyspråket en ceviche. Fersk ørret eller annen fisk av beste kvalitet må være utgangspunktet. (Til gravide bør fisken fryses før den brukes i cocktailen.) Alt kan kuttes og gjøres klart god tid i forveien og oppbevares kaldt. Blandes sammen ca 1 time før servering. Del ørretfileten i små terninger. Rens og del frukt og grønnsaker i små terninger vend sammen med ørreten. Tilsett saft av lime og sitron raskt, slik at avocado ikke blir mørk på farge. Smak til med olivenolje, salt og pepper. Vend lett om. La cocktailen trekke i kjøleskapet ca 1 time før servering. Tilsett hakket frisk koriander før servering og legg opp på porsjonstallerkener eller i glass.