Ørretcocktail med eksotiske frukter

Ørretcocktail med eksotiske frukter

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Utgangspunktet er rå fisk som marineres i lime og sitronsaft. Sitrussaften gjør at fisken "koker". På menyspråket en ceviche. Fersk ørret eller annen fisk av beste kvalitet må være utgangspunktet. (Til gravide bør fisken fryses før den brukes i cocktailen.) Alt kan kuttes og gjøres klart god tid i forveien og oppbevares kaldt. Blandes sammen ca 1 time før servering. Del ørretfileten i små terninger. Rens og del frukt og grønnsaker i små terninger vend sammen med ørreten. Tilsett saft av lime og sitron raskt, slik at avocado ikke blir mørk på farge. Smak til med olivenolje, salt og pepper. Vend lett om. La cocktailen trekke i kjøleskapet ca 1 time før servering. Tilsett hakket frisk koriander før servering og legg opp på porsjonstallerkener eller i glass.

Kanskje disse også frister?