Ostekake med kaffelikør
En deilig ostekake som smelter i munnen.
Christopher Sjuve
180 minutter
KakeIngredienser
Bunn
70 g
smørFyll
600 g
kremost naturell300 g
vaniljekesam200 g
sukker3 ss
hvetemel2 ts
vaniljesukker3 stk
egg300 g
crème fraîcheTopping
2 ss
kaffelikør1 ss
kakaoSlik gjør du det:
Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 25 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl. Hev temperaturen i ovnene til 240 grader. Fyll: Visp kremost og sukker til en luftig masse. Tilsett, hvetemel, vaniljesukker, Tia Maria, egg og crème fraîche i ostemassen under lett visping. Bruk gjerne en håndvisper. Hell ostemassen i den avkjølte formen. Stek kaken i 10 minutter ved 240 grader og senk temperaturen til 110 grader. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og åpne ovnsdøren, la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer før den tas ut og settes kaldt. Topping: Rør inn kaffelikør i crème fraîche/kesam og smør dette på toppen av den avkjølte kaken før servering. Dryss over kakaopulver. Pynt gjerne med biter av hvit og mørk sjokolade.