Ostekringle med spinat og skinkefyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær3 dl
melkeller vann4 ss
olje1 ts
salt1 stk
eggFyll
1 beger
kesameller cottage cheese1 stk
egg1 ts
salt200 g
skinkei terninger1.5 dl
muskat, revetSlik gjør du det:
Løs gjæren opp i lunkent fingervarmt vann. Tilsett olje, salt og egg. Elt inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i minst 45 min. Lag fyllet mens deigen heves. Frisk spinat forvelles i lettsaltet kokende vann i 2-3 min. Frossen spinat tines. Klem ut overflødig vann. Ha spinat, kesam, egg, salt, pepper og urtekrydder i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Skjær skinke i små terninger. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør spinatfyllet over deigen og dryss over skinke og revet ost. Rull fast sammen og form til en kringle. Legg på et bakeppairkledt stekebrett, dekk med et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 min. Pensle med egg, dryss ev med litt revet ost og stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 ºC i ca 30 min. Avkjøl på rist.