Ostesnacks
Ostesnacks har aldri vært bedre.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Fritert ridder
250 g
ridderost5 ss
hvetemel1 stk
egg1 fedd
hvitløk(kan sløyfes)5 dl
olje, nøytralRødvinsbalsamico
3.75 dl
rødvin3.75 dl
rødvinseddik200 g
sukker, bruntBruschetta med ost
Asparges og ost i skinke
Ost til dessert
Ost, tørket frukt og nøtter
Slik gjør du det:
Fritert ridder
Skjær osten i tykke staver. Vend dem i hvetemel, så i lett sammenpisket egg og tilslutt i malt brød tilsatt finhakket hvitløk. Varm oljen til ca 175 C i en kjele. Oljen er passe varm når det bruer rundt en trepinne som stikkes ned i oljen. Stikk en liten cocktailpinne i hver ostebit og legg i den varme oljen. Friter til den har en gyllen farge rundt det hele, 2-3 min. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp og la osten renne av seg på dobble lag med kjøkkenpapir. Press over litt sitron og server med snackseventuelt til dessert.
Tips til dessert: sløyf hvitløk i paneringen og server med en rødvinsbalsamico.
Rødvinsbalsamico
Bland alt i en kjele, kok opp og la koke uten lokk til det gjenstår ca 2,5 dl, en fyldig sirup. Bruschetta med ost Stek små skiver av loff/baquette i smør i pannen. Legg over skiver av ost, f.eks. Ridder eller chevre fra Haukeli og gratiner i varm stekeovn til osten begynner å smelte. Server med ferske fiken,eventuelt rødvinsbalsamico tilsatt frukt og nøtter.
Asparges og ost i skinke
Beregn pr person 1 "kubbe" ost ca 25 g (f.eks. Ridder, vellagret Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gräddost eller Port Salut), 1-2 aspargestopper og 1 skive spekeskinke. Kok asparges i rikelig med saltet vann i 3-4 min. Avkjøl. Skjær asparges litt større enn ostekubbene og surr spekeskinken rundt, festeventuelt med en liten cocktailpinne.
Ost til dessert
Bruk 1-3 oster (f.eks. Brie, Ridder, Royal Blue, Port Salut, Camembert, vellagret Jarlsberg eller Norvegia). Server med valnøtter, pistasjenøtter, tørkede aprikoser, druer eller kiwi. Ost, tørket frukt og nøtter Skjær brød i terninger og stek dem sprø i smør. Skjær osten i biter og fordel på tallerken. Varm opp rødvinsbalsamico og vend inn tørket frukt og nøtter i blandingen. Fordel frukt- og nøtteblandingen over ost og brød.