Ostesuffle
Ostesufflen kommer tilbake!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smør i en tykkbundet kjele. Ha i mel, la det steke omtrent et minutt, og tilsett litt og litt av melken (som om du lager hvit saus).
Riv osten og rør den inn. Visp eller rør til blandingen er glatt.
Ta kjelen av varmen. Pisk inn eggeplommene. Visp energisk og smak til med cayennepepper og muskat.
Visp eggehvitene stive. Vend dem raskt inn i blandingen (slik at luften ikke går ut og at det blir en lett og luftig blanding).
Smør posjonsformer med smør. Ha i mel og rist på formene slik at det kommer et tynt lag over det hele. Hel ut overflødig mel. Ha i røren, men bare 3/4 opp til kanten.
Stek ostesuffleten i 30-40 minutter før den serveres rett fra ovnen. Den vil kanskje synke sammen, men smaken er den samme!