Ovnsbakt ishavsrøye på blomkålpuré
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
ishavsrøyefileterBlomkålpuré
600 g
brokkoli2 dl
crème fraîcheTilbehør
200 g
sopp, gjerne østerssopp1 stk
sjalottløkGarnityr
Slik gjør du det:
Varm stekeovn til 175 ºC. Begynn med å steke sopp. Rens og del soppen i biter og finhakk løken. Stek soppen i smør til soppen er gyllen og soppvæsken har kokt inn, tilsett løk og la surre med de siste 2-3 min. Smak til med salt, pepper og dill. Del blomkålen i buketter og kok dem godt møre i lettsaltet vann, 15-20 min. Hell av kokevannet (ta ev vare på litt av vannet til å spe i pureen). Tilsett krem fraiche i blomkålen og kjør blomkålen til en glatt pure med hjelp av stavmikser. Smak til med salt. Spe ev med litt av kokevannet om purren blir for fast. Rens ishavsrøyefiletene for ben. Legg dem på et bakepapirkledt stekebrett, med skinnsiden opp. (bakepapiret kan ev pensles med litt olje/smør). Stek midt i varm stekeovn ca 10 min, til filetene er så vidt gjennomstekt. Trekk av skinnet. Server ishavsrøya på en seng av blomkålpuré, avslutt med stekt sopp og garner med rogn, litt revet sitronskall, flaksalt,frisk dill og noen dråper god olivenolje.