Ovnsbakt laks med dill og asparges

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

  • 400 g

    laks
  • 1 kvast

    dill
  • salt og pepper
  • 8 stk

    asparges
  • 1 neve

    mandler
  • 20 g

    parmesan
  • Slik gjør du det:

    Laks
    Legg halvparten av dillen i bunnen av en ildfast form. Legg laksen på dillen. Legg resten av dillen (men spar litt) på toppen. Krydre med litt salt og pepper.
    Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter (eller til fisken blir 50-60 grader i ovnen, absolutt ikke mer! Bruk steketermometer).
    Asparges og mandler
    Kutt av de nederste, tråete bitene av aspargessene. Kok asparges i godt saltet vann i ca 3-4 minutter (avhengig av størrelsen).
    Ha i mandlene i kokevannet i ett minutt. (Fjerne skallet om det fortsatt sitter på).
    Server
    Del laksefileten i to og legg på tallerken. Legg på aspargessene, strø over mandler, finhakk dillen og strø over.
    Riv parmesanen fin og dryss over før servering.

    Kanskje disse også frister?