Ovnsbakt laks med dill og asparges
Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
Slik gjør du det:
Laks
Legg halvparten av dillen i bunnen av en ildfast form. Legg laksen på dillen. Legg resten av dillen (men spar litt) på toppen. Krydre med litt salt og pepper.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter (eller til fisken blir 50-60 grader i ovnen, absolutt ikke mer! Bruk steketermometer).
Asparges og mandler
Kutt av de nederste, tråete bitene av aspargessene. Kok asparges i godt saltet vann i ca 3-4 minutter (avhengig av størrelsen).
Ha i mandlene i kokevannet i ett minutt. (Fjerne skallet om det fortsatt sitter på).
Server
Del laksefileten i to og legg på tallerken. Legg på aspargessene, strø over mandler, finhakk dillen og strø over.
Riv parmesanen fin og dryss over før servering.