Ovnsbakt laks og steinbit servert med grønne linser
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ss
olje eller smør2 stk
gulrot i tynne staver12 stk
sukkererter1 stk
squash2 stk
vårløk1 ts
salt0.75 ts
pepper, sort og nykvernetGrønne linser
0.5 stk
løk1 ss
olje2 stk
gulrot3 dl
vann eller kraftSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 ºC. Del fiskefiletene opp i passende serveringsbiter. Rens og del grønnsakene opp i tynne strimler/ biter. Smør dobble folieark/bakepapriark (ett per porsjon) med olje eller litt smør. Fordel fisk og grønnsaker på "arkene", dryss over salt og pepper og tilsett litt presset sitron eller tørr hvitvin. Brett/pakk sammen pakkene og legg i et ildfast fat (med skjøten opp) og sett stekeovn ved 225 ?C i 15- 20 min. Server med kokte poteter, ris eller grønne linser. Grønne linser Skyll av linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser, gulrøtter i små terninger og vann eller kraft. Kok opp og la trekke i 20-30 min, til de er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper og finhakkede urter.