Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus

Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus

Den kraftige spanske pølsen chorizo passer godt til den milde fisken.

Christopher Sjuve
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Start med paprikasausen. Paprikasaus: Del paprikaene i to og skjær ut skillevegger og frø. Legg dem i et ildfast fat med skinnsiden opp. Drypp litt olje over og bak dem i ovnen på 200 °C i ca. 30 min til skinnet bobler. Avkjøl dem litt og flå skinnet av. Skjær dem i grove strimler. Fres løk og hvitløk i smør, tilsett paprika og fres den i 2-3 minutter. Hell på vin og kraft og kok væsken inn til det halve. Mos blandingen med stavmikser. Hell mosen tilbake i kokekaret og spe med fløte. Gi sausen et oppkok og smak den til med salt og pepper. Fisk: Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss dem med salt og brun dem forsiktig på begge sider i smør. Stek terninger av chorizopølsen lett i smør. Legg fisken i ildfast fat med pølseterninger over. Bak fisken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min. Kok grønnsakene i lettsaltet vann med en skje smør. Server fisken på en seng av grønnsaker og med sausen rundt.

Kanskje disse også frister?