Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus
Den kraftige spanske pølsen chorizo passer godt til den milde fisken.
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
torskefilet uten skinn2 ts
salt100 g
chorizopølsePaprikasaus
3 stk
paprika, rød1 fedd
hvitløk0.5 stk
løk1 ss
smør1 dl
hvitvin1 dl
kremfløteTilbehør
Slik gjør du det:
Start med paprikasausen. Paprikasaus: Del paprikaene i to og skjær ut skillevegger og frø. Legg dem i et ildfast fat med skinnsiden opp. Drypp litt olje over og bak dem i ovnen på 200 °C i ca. 30 min til skinnet bobler. Avkjøl dem litt og flå skinnet av. Skjær dem i grove strimler. Fres løk og hvitløk i smør, tilsett paprika og fres den i 2-3 minutter. Hell på vin og kraft og kok væsken inn til det halve. Mos blandingen med stavmikser. Hell mosen tilbake i kokekaret og spe med fløte. Gi sausen et oppkok og smak den til med salt og pepper. Fisk: Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss dem med salt og brun dem forsiktig på begge sider i smør. Stek terninger av chorizopølsen lett i smør. Legg fisken i ildfast fat med pølseterninger over. Bak fisken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min. Kok grønnsakene i lettsaltet vann med en skje smør. Server fisken på en seng av grønnsaker og med sausen rundt.