Pai med laks, purre og sopp
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Bunn:
60 g
smør100 g
cottage cheese0.5 ts
saltFyll:
300 g
renskåretlaks8 stk
champignon0.5 stk
purreeller noe gressløk4 stk
egg2 dl
matfløte/melk200 g
cottage cheese1 ts
salt1.5 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Hvis paien lages etter oppskrift til 4 porsjoner skal paiform med 24 cm i diameter brukes. Målene er til en smårett/lunch/aftens. Skal paien brukes som forrett kan samme mengde brukes til ca dobbelt så mange porsjoner. Laksepai kan servers lun/temperert eller varm/nystekt. Stekovn: 200 ºC, 10-12 min forsteking, + 175 ºC, 35-40 min med fyllet Arbeid sammen smør, cottage cheese,hvetemel og salt til en jevn deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Kjevle ut deigen og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, så unngår du at den "krymper". Prikk bunnen med en gaffel og forstek på nederste rille. Del opp laksen i mellomstore terninger, soppen i skiver/båter og vårløk i ringer. Legg over i den forstekte bunnen. Visp sammen egg, fløte/melk og cottage cheese og tilsett salt og pepper. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost. Stek laksepaien på nederste rille. Stek til eggeblandingen er stivnet. La paien hvile 10-15 min før servering. Server med en grønn salat.