Pannestekt skrei med tomat og løk
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
skrei filet uten skinn1 stk
stor løk i tynne skiver4 stk
tomat i skiver2 ss
olivenolje2 ss
smør1 ts
salt0.5 ts
pepper1 dl
seterrømme1 dl
vannRåkostsalat
2 stk
grovrevet gulrot1 stk
grovrevet syrlig eple0.5 stk
sitron, saften av den2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Kok poteter. Skjær fisken i porsjonsstykker. Varm olje og smør og stek løken til den er blank og myk. Legg tomatskiver og fisk i pannen, dryss på salt og pepper. Bland rømme og vann og hell det over fisken. La den trekke i 6-7 minutter til den er gjennomkokt. Bland sukker og sitronsaft og smak den til. Bland saften med eple og gulrot. Server fisken fra pannen med kokte poteter råkostsalaten.