Panzanellasalat
Oppskrift av: Paul Løwe
20 minutter
PastaIngredienser
6 porsjoner
200 g
penne0.5 stk
loff i terninger2 ss
olivenolje2 stk
tomat i terninger1 stk
rødløk i tynne ringer2 ss
finhakket basilikum2 ss
finhakket persille1 dl
olivenolje3 ss
rødvinseddikSlik gjør du det:
20 minutter Panzanella er en klassisk italiensk pastasalat. Her kan du godt bruke daggammelt brød. Ønsker du en mer raffinert smak, kan du bytte ut rødvinseddiken med balsamicoeddik. Varm stekeovnen til 180 °C. Kok pastaen i en stor kjele med godt saltet vann. Sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann. Bland loffterninger og olje. Legg loffterningene på en stekeplate. Stek terningene ved 180 °C til de er sprø og gylne. Bland pasta, loff- og tomatterninger, rødløk, urter og kyllingfileter i en serveringsbolle. Bland olje og rødvinseddik til en dressing. Hell dressingen over salaten. Smak til med salt og pepper. Server pastaen straks slik at brødterningene ikke blir myke.