Panzellasalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
2 stk
kyllingfilet4 skiver
tykk skive land brød2 ss
olivenolje1 fedd
hvitløk2 stk
flådd tomat1 stk
rødløkDressing
2 ss
olivenolje2 ss
balsamicoeddik2 fedd
hvitløk0.25 ts
sennep, tørrSlik gjør du det:
En klassisk italiensk pastasalat med gode grønnsaker og brød. Vi har gjort salaten mer mettende med stekt kylling. Skiver av spekeskinke kan også brukes. Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av kokevannet og avkjøl. Stek kyllingfileter i olje eller smør i en stekepanne, etterstek til de er så vidt gjennomstekt i varm stekeovn ved 180 °C i 6-8 min. Avkjøl og del kylling filetene opp i strimler. Gni brødskivene inn med olivenolje og stek i varm stekeovn ved 225 °C i 5-6 min til skivene er sprø. Del hvitløkfedd i to og gni mot brødskivene. Del skivene i terninger. Del flådde tomater i to og skjær i båter og ta ut innmaten. Rens og del rødløk i tynne ringer. Bland godt avrent pasta, kylling i strimler, tomater, rødløk og finhakkede urter i en bolle eller serveringsfat. Brødterninger blandes inn rett før servering slik at de ikke blir myke. Bland sammen olje og eddik og smak til med krydder, finhakket hvitløk, sennep, salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.