Pasta bolognese
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
50 g
bacon1 stk
gulrot2 stk
sjalottløk1 stk
stangselleri1 fedd
hvitløk3 ss
olivenolje2 ss
smør350 g
kjøttdeig1 dl
tørr hvitvin3.5 ss
tomatpuré1 dl
kjøtt kraft<br>
400 g
spagettiSlik gjør du det:
Skjær bacon i små terninger, finhakk grønnsakene og hvitløken. Varm olje og smør og fres bacon og grønnsaker på middels varme til det er mørt. Tilsett kjøttdeigen og rør så den smuldrer seg og skifter farge. Hell på vin og la sausen koke uten lokk til væsken har kokt inn til det halve. Rør sammen tomatpuré og kraft og rør det i sausen. Kok opp og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i 20-30 minutter. Kok spaghettien etter anvisningen på pakken. La den rene godt av og server den med kjøttsausen. Server eventuelt revet parmesan ved siden av.