Pasta carbonara med kremostsaus
Dette er en artig vri på den klassiske carbonara.
Christopher Sjuve
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
I oppskriften står det spesifisert spaghetti, men du kan også bruke tagliatelle/fettuccine eller linguine.
Kok opp vann i en stor kasserollen til spaghettien.
Skjær eller klipp opp baconet i mindre biter og 2–3 cm brede biter og brun dem i en stekepanne. Det tar om lag 10 minutter. Når de er gyllenbrune, legger du dem over på kjøkkenpapir og lar dem renne av.
Når pastavannet koker, tilsetter du godt med salt. Vannet skal smake salt sjø. Ha i pastaen i vannet og rør rundt. La det koke kraftig i antall minutter som står på pakken. Hvelv pastaen over i et dørslag og la den renne av. Ta vare på minst 2 dl av kokevannet!
Ha ca. 1 dl av kokevannet tilbake i pastakasserollen – la pastaen fremdeles være i dørslaget. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og ha både den, eggene og kremosten i kasserollen og visp det sammen.
Tilsett nok kokevann til du får en mellomtykk saus. Den vil tykne til litt mer etter hvert. Smak til med salt og pepper. Ha spaghettien tilbake i kasserollen og rør det hele sammen. Vend inn baconbitene og server!