Pasta carbonara med kremostsaus

Pasta carbonara med kremostsaus

Dette er en artig vri på den klassiske carbonara.

Christopher Sjuve
30 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

I oppskriften står det spesifisert spaghetti, men du kan også bruke tagliatelle/fettuccine eller linguine.
Kok opp vann i en stor kas­se­rol­len til spa­ghet­ti­en.
Skjær el­ler klipp opp ba­co­net i mind­re bi­ter og 2–3 cm bre­de bi­ter og brun dem i en ste­ke­pan­ne. Det tar om lag 10 mi­nut­ter. Når de er gyl­len­bru­ne, leg­ger du dem over på kjøk­ken­pa­pir og lar dem ren­ne av.
Når pas­ta­van­net ko­ker, til­set­ter du godt med salt. Van­net skal sma­ke salt sjø. Ha i pas­ta­en i van­net og rør rundt. La det koke kraf­tig i an­tall mi­nut­ter som står på pak­ken. Hvelv pas­ta­en over i et dør­slag og la den ren­ne av. Ta vare på minst 2 dl av ko­ke­van­net!
Ha ca. 1 dl av ko­ke­van­net til­ba­ke i pastakasserollen – la pas­ta­en frem­de­les være i dør­sla­get. Riv par­me­sa­nen på den fine si­den av riv­jer­net og ha både den, eg­ge­ne og krem­os­ten i kas­se­rol­len og visp det sam­men.
Til­sett nok ko­ke­vann til du får en mel­lom­tykk saus. Den vil tyk­ne til litt mer et­ter hvert. Smak til med salt og pep­per. Ha spa­ghet­ti­en til­ba­ke i kas­se­rol­len og rør det hele sam­men. Vend inn ba­con­bi­te­ne og ser­ver!

Kanskje disse også frister?