Pastasalat med nykål og stekt bacon

Pastasalat med nykål og stekt bacon

Spis salaten som den er, eller som tilbehør til alle slags fiske- eller lyse kjøttretter!

Oppskrift av: Jørgen Kolderup
30 minutter
Salat

Slik gjør du det:

Jeg lager denne retten med hjemmelaget pasta. Det betyr ikke at du må lage alt fra bunnen av, men det er verdt bryet!! Pastadeig: Bland alle ingrediensene, enten i en matprosessor eller for hånd. Deigen skal være smidig og myk, men ikke klebrig. La deigen hvile en times tid før du bruker den. Kjør pastadeigen til strimler med en pastamaskin. Du trenger omtrent 1/3 av pastaen til oppskriften under. Resten kan tørkes eller fryses. Salat: Kok pastaen i 6-8 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl den i kaldt vann. Stek baconet helt sprøtt i en stekepanne. Legg det over på et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir, slik at det får rent av seg. Bland olivenoljen med stekefettet fra baconet. Visp inn sennep og sitronsaft. Ha pastaen i en bolle. Vend inn baconolje, pinjekjerner, finhakket gressløk og salat. Fjern de ytterste lagene på nykålen om det trengs, og del den i fire båter. Kok kålen helt mør i lettsaltet vann (5-6 min). Pensle kålen med litt smør. Legg båtene over på fi re tallerkener. Strø bacon over. Legg pasta rundt kålen. Serveres straks, og gjerne med brød til. Det er heller ikke feil med litt nyrevet parmesan på toppen! Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup.

Kanskje disse også frister?