Pavlova med bær

Pavlova med bær

En flott pavlova som gjør alle glade!

Christopher Sjuve
90 minutter

Ingredienser

Marengsbunn

  • 4 stk

    eggehvite
  • 0.25 ts

    salt
  • 250 g

    sukker
  • 2 ts

    maisenna
  • 1 ts

    hvitvinseddik
  • Fyll

  • 1 pk

    vaniljekrem, eller hjemmelaget
  • 3 dl

    fløte
  • 3 stk

    pasjonsfrukt
  • 1 kurv

    bringebær
  • 1 kurv

    blåbær
  • 1 kurv

    jordbær
  • Slik gjør du det:

    Ha romtempererte egg, pisk dem sakte sammen med saltet til det danner et mykt skum. Skru opp hastigheten og pisk videre til toppene på eggehvitmassen er stive.Tilsett sukkeret litt av gangen, pisk til blandingen er myk og blank og sukkeret er oppløst, ikke pisk for lenge.
    Vend inn siktet mazena og eddik og rør forsiktig. Riss opp en runding på et bakepapirkledd stekebrett og ha massen utover på det, ca 24 cm.
    Stek bunnen ved 160 grader i c 1 time til marengsen har blitt sprø og fått gyllen
    farge. La avkjøles i stekeovnen når ovnen er slått av.
    Fordel vaniljekremen på den avkjølte marensgbunnen, ha over friske bær og pasjonsfrukten.
    Dette er ei nydelig kake eller dessert for sommeren.

    Kanskje disse også frister?