Pavlova med bær
En flott pavlova som gjør alle glade!
Christopher Sjuve
90 minutter
Ingredienser
Marengsbunn
4 stk
eggehvite0.25 ts
salt250 g
sukker2 ts
maisenna1 ts
hvitvinseddikFyll
3 dl
fløte3 stk
pasjonsfrukt1 kurv
bringebær1 kurv
blåbær1 kurv
jordbærSlik gjør du det:
Ha romtempererte egg, pisk dem sakte sammen med saltet til det danner et mykt skum. Skru opp hastigheten og pisk videre til toppene på eggehvitmassen er stive.Tilsett sukkeret litt av gangen, pisk til blandingen er myk og blank og sukkeret er oppløst, ikke pisk for lenge.
Vend inn siktet mazena og eddik og rør forsiktig. Riss opp en runding på et bakepapirkledd stekebrett og ha massen utover på det, ca 24 cm.
Stek bunnen ved 160 grader i c 1 time til marengsen har blitt sprø og fått gyllen
farge. La avkjøles i stekeovnen når ovnen er slått av.
Fordel vaniljekremen på den avkjølte marensgbunnen, ha over friske bær og pasjonsfrukten.
Dette er ei nydelig kake eller dessert for sommeren.