Peanøttkake

Peanøttkake

Kombinasjonen av søt marengs sammen med salte peanøtter er bare magisk godt.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Tips før du begynner med marengsen

Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester, og se til at det ikke kommer noe eggeplomme i bollen. Fett er marengsens verste fiende, og med fett tilstede, vil du ikke greie å piske opp marengsen. Gni gjerne litt sitron i bollen og på vispen før du tar dem i bruk.

Så til kaken

Smør en 24 cm stor kakeform godt, og kle den med bakepapir i bunnen. Sett den til side så lenge.
Kjør peanøtter til smuler i en food processor. Du kan gjerne ha litt ujevn størrelse på smulene.
Bland peanøttsmulene sammen med halvparten av melisen, og sett det til side så lenge.
Pisk eggehvitene uten melis på lav hastighet i ca 30-60 sekunder.
Øk hastigheten til middels, og pisk videre uten melis til du får en marengs som er hvit som snø.
Tilsett den resterende halvparten av melisen til marengsen 1 spiseskje om gangen. Bland godt mellom hver gang, og ta din tid. Ikke visp på høy hastighet, ha det på middels hele tiden.
Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
Bland inn peanøttsmule- og melisblandingen i marengsen. Vend det kjapt, men forsiktig sammen med en slikkepott.
Hell blandingen i formen.
Stek midt i oven på 160 grader i 30 minutter.
Avkjøl kaken.
Pynt slik du ønsker det, med f.eks. pisket krem, sjokoladeglasur, karamellglasur etc.

Kanskje disse også frister?