Pilmeny med laks
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Deig
0.5 dl
vann2 ss
olivenolje1 stk
egg0.5 ts
salt40 g
spinatblad250 g
hvetemelFyll
200 g
laksi tynne skiver100 g
finhakkedereker1 ss
sitronsaft1 ss
finhakketdill1 ss
finhakketgressløkSaus
1 stk
liten finhakketløk1 ss
smør2 ss
hvitvinseddik2 dl
hvitvin3 dl
fiskekraft1 dl
lettrømme1 dl
matfløte100 g
smør2 ss
finhakketdillGrønnsaker
Slik gjør du det:
Kjør sammen vann, egg, salt og spinat i en foodprsessor til en jevn masse. Ha over i en bolle og arbeid inn hvetemelet. Kna deigen i 5 minutter. La deigen hvile. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Kjevle deigen tynt ut. Stikk ut rundinger på 8 cm i diameter. Pensle med eggehvite og legg en teskje av fyllet på hver runding. Brett over slik at det blir en halsirkel, press ut luftbobler. Sett til side og dekk med et koppehåndlke til de skal kokes. Kok dem i vann tilsatt litt salt i 2 - 3 minutter. Lag sausen ved å surre løken i smør til den er myk. Tilsett hvitvinseddik og hvitvin, kok opp og reduser til det halve. Tilsett fiskekraft, rømme og fløte og kok inn til det halve. Kjør sausen jevn i en blender og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket dill. Bland sammen grønnsakene og sett til side til servering.