Pizza med kjøttfyll
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Deig:
25 g
gjær250 g
hvetemel1.5 dl
vann, lunkent1 ts
salt2 ss
olivenoljeFyll:
1 ss
olivenolje250 g
kjøttdeig3 dl
muskat, revet1 stk
løk3 stk
soltørkede tomater3 ss
tomatpuré2 ts
oregano, tørket1 dl
vannSlik gjør du det:
I ovn ved 225° i 15-20 minutter. Rør gjæren ut i vannet, tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen. Dekk den til og sett den til heving i 30-40 minutter. Varm oljen, hakk løken og brun den i olje sammen med kjøttdeigen. Rør hele tiden så kjøttet smuldrer seg. Rør inn tomatpuré, hakkede soltørkede tomater, kok opp, spe med vann, smak til med salt og pepper og la sausen småkoke uten lokk til den er fyldig. Kjevle pizzadeigen ut til en stor leiv, smør kjøttfyllet over, men ikke helt ut til kanten, dryss på oregano og ost, brett inn kanten og stek pizzaen midt i ovnen til den er gjennomstekt.