Pizzasnurrer
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
120 minutter
PizzaIngredienser
Grunndeig
5 dl
vann, 37 grader50 g
gjær4 dl
sammalt hvete, fin8 dl
hvetemel1 ss
olivenolje1 ts
saltFyll
1 ts
salt250 g
raspet hvit ostKjapp tomatsaus
1 dl
tomatpuré1 dl
vann0.5 dl
olivenolje1 fedd
hvitløk1 ts
balsamicoeddik1 ts
oregano, tørket0.5 ts
sukker1 ts
saltSlik gjør du det:
Løs opp gjæren i vannet. Bland alle ingrediensene og elt godt i 5-6 minutter. Du velger selv om du vil bruke håndkraft eller kjøkkenmaskin. Elt noen minutter ekstra dersom du bruker hendene. Dekk til bollen og sett deigen til heving. La den heve til dobbel størrelse. Det tar 30-45 minutter. Du kan kjøpe ferdig tomatsaus eller bruke ketchup. Eller du kan lage tomatsausen selv. Denne tomatsausen tar det ikke mange minuttene å lage! Bland tomatpureen og vannet i en bolle. Hell i olivenoljen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Hvis ikke vil ikke olivenoljen trekke seg inn i tomatpuréblandingen. Finhakk hvitløken. Ha i resten av ingrediensene og rør det godt sammen. Stek kjøttdeigen til all væsken har fordampet. Tilsett saltet og kjør et par runder med pepperkverna, og vips så er fyllet ferdig. Sett stekovnen på 225 grader. Når deigen er ferdighevet, deler du den i to og kjevler hver del ut til et rektangel på ca. 60 x 25 cm. Fordel tomatsausen og fyllet på rektanglene. Ikke ha på fyll på de ytterste 5 centimetrene på den ene langsiden. Rull hver av dem sammen og skjær opp i 4,5 - 5 cm brede biter. Start rullingen fra den siden som har fyll helt ut på siden. Sett dem på høykant på bakepapir på stekebrett. Etterheves under klede i 30 minutter. Stekes midt i ovnen i 14-17 minutter. Steketiden varierer fra stekeovn til stekeovn. Avkjøl pizzasnurrene på rist.