Pollo borracho (beruset kylling) fra Mexico
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2.5 dl
rosiner, lyse1.25 dl
hvetemel0.25 ts
salt0.25 ts
nymalt hvitpepper1 stk
storkylling1.25 dl
maisolje1 stk
løk4 fedd
hvitløk1.5 dl
mandler1.5 dl
grønneolivenmed paprikafyll4 dl
kyllingbuljong1 dl
hvitvineddik2.5 dl
tequila1.5 ss
maisennaSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 200 ° C. Del kyllingen i 6-8 biter. Behold skinnet på, men skjær eventuelt av litt av det som er løst. Fjern skinnet på mandlene ved å legge dem i bløt i kokende vann. La ligge til skinnet slipper. Varm opp sherryen til den koker, og hell den over rosinene. La ligge i bløt. Kok opp vann, og løs opp kyllingbuljongen. Skjær opp løk og hvitløk i tynne skiver. Bland sammen hvetemel, pepper og salt. Vend kyllingstykkene i blandingen, sørg for at den er jevnt fordelt. Varm om en stekepanne (gjerne to for å få god plass) med olje på middels varme. Når oljen er på nippet til å ryke, legger du i kyllingbitene. Brun dem på alle sider til de er gylne, men ikke gjennomstekt - i ca. 10 minutter. Legg dem i en ildfast form og sett til side. La fettet i pannen være. Saus: Fjern alt fett, med unntak av 2 ss, fra stekepannen. Stek løk og hvitløk på medium varme til løken blir gjennomsiktig. Skrap godt for å få med rester av kyllingen. Tilsett mandlene og rørestek i 2 minutter. Tilsett oliven og rosiner med all sherry, og rørestek i to minutter til. Ta ca. 0,5 dl av buljongen til å blande ut maizenaen. Hell resten av kyllingbuljongen i pannen sammen med tequilaen. Tilsett hvitvineddiken. Tilsett gjerne mer, dersom en syrligere saus er ønskelig. Tilsett den utrørte maisennaen, og la sausen koke på lav varme til den tykner, ca. 10 minutter. Hell sausen over kyllingen og sett den i ovnen. Stekes i ca. 30 minutter. Server kyllingen med ris og gjerne en tomatsalat med finhakket persille og en god fruktig olivenolje.