Potet- og eggekake servert med salat og spekeskinke
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Børst potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, avkjøl dem litt og skjær i skiver. Pisk sammen egg, salt og grovmalt pepper. Finhakk vårløk/ gressløk og rør halvparten inn i eggeblandingen sammen med halvparten av parmesan / smuldret fetaost. Bruk en stekepanne som tåler å bli satt i stekeovnen. Ha litt olje i pannen ha i potetskivene og stek dem forsiktig i 2-3 min. Hell i eggeblandingen og skyv lett på blandingen til den begynner å stivne legg i tomater i båter. Dryss over resten av vårløk og ost. Sett pannen midt i forvarmet stekeovn, 185 °C og stek i 15-20 min til potet- og eggekaken er stivnet helt igjennom. Lag salaten imens potet- og eggekaken stekes. Lag salat av forskjellige typer salat, for eksempel bladsalat, ruccola og lollo rosso, slangeagurk og rødløk. Vend lett inn tynne strimler av spekeskinke, olje, eddik, salt og pepper. Server med grovt brød.