
Potetcroquetter
De er sprø utenpå og myke og kjærlige inni...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
TapasIngredienser
1 kg
poteter30 g
gruyère, parmesan eller annen ost2 stk
mozzarellaeller ca 100 gram Jarlsberg1 ss
estragon, tørket2 ss
persille, finhakket2 stk
egg1 dl
brødraspSlik gjør du det:
Skrell potetene. Kok dem møre i saltet vann. Sil av og mos dem i en bolle.
Skjær mozzarellaen i staver (som skal være inne i croquettene).
Bland potetmosen med salt, pepper, revet ost, krydder og ett egg.
Form korte, avlange pølser, klem dem flate og legg på mozzarellastaver før du former dem til pølser igjen.
(Du kan nå legge dem i kjøleskapet, tildekket, så holder de bedre på formen).
Pisk det siste egget lett og ha på en stor skål.
Legg brødsmulene på en annen skål.
Dypp "pølsene" først i pisket egg så i brødsmulene.
Stek dem gylne på sterk varme i olje.
Tips: Om du vil ha dem enda sprøere så gjentar du prosessen med egg og brødkrum en gang til.