Potetlefse med kald laks
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
SnacksIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
Du trenger ikke å ta av skinnet på laksefileten, det er veldig greit å ha på når du steker. Hvis det er ben i fileten, bruker du en pinsett eller en liten tang for å ta dem ut. Ha over salt, pepper og olivenolje på både skinn- og kjøttsiden. Har du en grillpanne, kan du bruke den. Sett stekepannen på platen og la den bli ordentlig varm. Ettersom du har smurt inn fiskefileten med olje, skal du ikke ha noe i pannen.
Legg i fiskefileten med skinnsiden ned, legg et lokk over og la den steke i 4-5 minutter. Du trenger ikke å løfte opp for å smugtitte på hvordan det går. La den ligge helt i ro. Du kan gjerne bruke et så lite lokk at det ligger og hviler rett på fiskestykket. Snu stykket, legge over lokket og ta pannen bort fra varmen. Nå blir fisken ferdigstekt med den varmen som er igjen i pannen. Det tar 4-5 minutter på den andre siden også. Skjær tynne skiver av agurken og legg midt på potetlefsen. La fiskefileten avkjøles før du legger den på agurkskivene. Husk å ta av skinnet først. Fordel rømmen over fisken, og brett potetlefsen rundt det hele. Hvis du ikke er et utpreget A-menneske, kan du steke ferdig fisken kvelden i forveien.
På morgene har du rømme og laks inn i lefsen og surrer aluminiumsfolie rundt det hele. Agurkskivene pakker du inn i litt plastfolie for seg selv. Skal maten oppi en litt full ryggsekk hvor den risikerer å bli klemt på alle kanter, er det lurt å legge de to småpakkene oppi en matboks.