Potetomelett med yoghurtdressing
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
5 stk
egg0.5 dl
finhakketpersille8 stk
poteter1 stk
løk1 stk
paprika1.5 dl
rapsolje ellerolivenoljeYoghurtdressing:
2 dl
yoghurt naturell0.25 stk
slangeagurki små terninger2 ss
finhakket friskmynte0.25 ts
knustkarve0.5 ts
sukker2 ss
finhakket rødpaprikaSlik gjør du det:
Pisk eggene lett sammen. Tilsett finhakket persille, salt og pepper. Skrell og skjær potetene i tynne skiver, bruke gjerne en ostehøvel. Rens og skjær løk og paprika i tynne skiver. Hell nesten all olje, hold av 2-3 ss, i en stekepanne og varm opp. Ha poteter, løk og paprika i pannen og stek ved middels varme i ca 15 min, til potetene er møre. Hell over eggeblandingen og vend lett om. Trekk pannen tilside og la stå og trekke i ca 15 min. Sett pannen tilbake på platen, tilsett resten av oljen og vend oljen inn i blandingen. Stek på middels varme til omeletten stivner og det begynner å "putre" langs kanten. Snu omeletten ved å la den skli over på et stort lokk. Legg stekepannen over og snu rundt. Stek omeletten på den andre siden i 3-4 min. Server med en grønn salat, yoghurtdressing, rester av kjøtt eller fisk eller godt brød. Tips: Har du en stekepanne hvor håndtaket kan tas av eller et håndtak som tåler stekeovn, kan omeletten stekes i stekeovn ved 200 ºC i 15-20 min. Yoghurtdressing med agurk og mynte: For å få en fastere yoghurt, ha den over i et kaffefileter og la den "renne av seg" i 15 -20 min. bland sammen og la den stå og trekke smak ca 1 time før servering. Dryss over finhakket paprika ved servering.