Potetsalat x 2

Potetsalat x 2

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

Potetsalat

10 stk

poteter

1 stk

vårløk

1 fedd

hvitløk

Kremet potetsalat

8 stk

poteter

0.5 stk

rødløk

3 stang

stangselleri

1 stk

eple

2.5 dl

rømme

Slik gjør du det:

Potetsalat: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem.( Legg i kokende vann kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann. Sukkerertene skal fremdeles være sprø.) Bland sammen olivenolje, honningsennep, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper ogeventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun tilspekemat, grillet kjøtt, pølser eller fisk. Kremet potetsalat: Kok poteter og del dem i litt store terninger. Finhakk rødløk og sylteagurk og del stangselleri og eple i biter og bland med potetene. Smak til rømme med ravigottesaus, litt av laken fra agurkene, salt og pepper. Vend dressingen lett inn i potetene.

Kanskje disse også frister?