Potetsalat x 2
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
Potetsalat
10 stk
poteter10 stk
sukkererter1 stk
vårløk0.5 dl
olje, nøytral2 ss
honningsennep3 ss
sitronsaft1 fedd
hvitløk1 ss
kapers(kan sløyfes)Kremet potetsalat
8 stk
poteter0.5 stk
rødløk3 stang
stangselleri4 ss
sylteagurk1 stk
eple2.5 dl
rømme0.5 dl
ravigottesausSlik gjør du det:
Potetsalat: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem.( Legg i kokende vann kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann. Sukkerertene skal fremdeles være sprø.) Bland sammen olivenolje, honningsennep, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper ogeventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun tilspekemat, grillet kjøtt, pølser eller fisk. Kremet potetsalat: Kok poteter og del dem i litt store terninger. Finhakk rødløk og sylteagurk og del stangselleri og eple i biter og bland med potetene. Smak til rømme med ravigottesaus, litt av laken fra agurkene, salt og pepper. Vend dressingen lett inn i potetene.