Potetsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
10 stk
poteter10 stk
sukkererter1 stk
vårløk0.5 dl
olje, nøytral2 ss
honningsennep3 ss
sitronsaft1 fedd
hvitløk1 ss
kapers(kan sløyfes)Slik gjør du det:
Skrell eller skrubb potetene (nypoteter trenger ikke å skrelles) og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem (legg i kokende vann kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann). Sukkerertene skal fremdeles være sprø. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper ogeventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk.