Purre- og potetsuppe med røkt torsk

Purre- og potetsuppe med røkt torsk

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Rens og skjær det meste av purren, løk og poteter i biter og surr i smør et par min. Hell på kraft og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Sil fra kraften og hell den tilbake i gryten. Mos grønnsakene fint opp og bland i kraften sammen med fløten. Eller bruk en stavmikser og kjør grønnsakene glatt i gryten. Kok opp og smak til med salt og pepper. Kok den røkte fisken i litt usaltet vann tilsatt litt melk. Ta opp fisken rens den for skinn og ben og del i "spisevennlige" biter. Finsnitt resten av purren og surr den myk i smør. Øs opp suppen tilsett kokt fisk, surret purre og litt finhakket persille.

Kanskje disse også frister?