Rau-sei servert med flesk og gulrotstuing

Rau-sei servert med flesk og gulrotstuing

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

(Rau -sei blir også kalt gammel salta sei) Oppskrift Inge Marie Jæger, opprinnelig fra Helgeland, nå Sandefjord Rau-sei er en gammel rett som har blitt populær igjen de siste årene. Seien er sløyd, hodet og spolen er kuttet av. Den skal ikke vaskes før den legges i saltlake, der den skal ligge og modne og få sin ekstra gode fiskesmak. Lag gulrotstuing, kok poteter og stek flesk i terninger før rau-seien legges i kokevannet. Gulrotstuing Del i skiver /terninger og kok gulrot i lettsaltet vann til gulrøttene er møre. Bruk litt av kokevannet i sausen. Saus: Kok opp melk og kokevann fra gulrøtter. Rist/visp ut melet i kald melk og tilsett i den varm melken under omrøring. Sausen skal være fyldig. Kok opp og la trekke i ca 6 min. Smak til med smør, salt, pepper og revet muskat. Tilsett de kokte gulrotbitene og la alt bli gjennomvarmt. Kok opp usaltet vann og legg rau-sei i skiver i vannet og la trekke til stykkene "krøller" seg og ryggbenet løsner, ca 15 min.

Kanskje disse også frister?